Er du gaming klar?

0
962

Gaming har aldrig været mere populært, end det er lige nu. Overalt popper der nye turneringer og store præmier op.

Der er flere og flere der lever af at spille videospil, og det ser ikke ud til at stoppe igen – tværtimod faktisk. Det betyder også at niveauet er blevet hævet markant, og det kræver mere og mere af gamerne, hvis de vil blive professionelle. Ikke nok med at de skal have talentet til det, så er det også blevet vigtigt, at man har det rigtige udstyr.

Det rigtige gaming udstyr er vigtigt

Man kan være nok så god til at game, men hvis man ikke har det rigtige udstyr, så kan man hurtigt falde bagud. Foruden en god computer, så bør man også nøje overveje hvilken mus, tastatur og ikke mindst gaming skærm.

Hvis du ikke er ekspert på computer gaming, så kan det anbefales at læse nærmere omkring gaming udstyr på sider, der har styr på det. Se fx de 5 bedste gaming skærme i 2019 her. Når det kommer til gaming skærme, så er der et par forskellige specifikationer, som er vigtige at kigge efter. Først og fremmest vil man gerne have en så lav responstid som muligt. Her skal du gerne have fingrene i en gaming skærm med 1ms responstid. En anden vigtig egenskab, som du bør kigge efter er refreshrate – målt i Hz. Her bør du kigge efter en med 144Hz eller højere. Din refresh rate styrer hvor mange billeder der kan blive vist i sekundet på din skærm. Vil du gerne have din FPS over 60, så skal du have en skærm med over 60Hz.

De mest populære videospil

Når det kommer til gaming på højt plan, så er der en håndfuld spil som er de største. Her kan vi blandt andet nævne spil som CS:GO, Overwatch, Fortnite, LoL, Dota og Starcraft. I Danmark har vi en god portion topspillere i de fleste spil. Vi er især godt repræsenteret i CS:GO, hvor vi kan prale af verdens bedste hold, Atralis, som vinder den ene turnering efter den anden.

Overwatch har også gang i et kæmpe projekt med deres Overwatch League, som er en professionel liga ligesom i mange andre sportsgrene, som for eksempelvis Fodbold.

Professionelle gamere

Der findes rigtig mange professionelle gamere i dag, og der kommer nye til hele tiden. Udover dem som spiller på store hold, og får en fast løn der, så er der også kommet “Streamere”. Størstedelen af streamere sender live via Twitch, hvor de så tjener penge via subscriptions, donationer og sponsorater. De største streamere kan tjene rigtig store beløber.

Twitch er også genialt til dem, som prøver at slå igennem som professionel gamer, og gerne vil finde et hold.

En af de mest populære danske streamere er Dafran, som primært spiller Overwatch. Han har for nyligt spillet en sæson i Overwatch League. Han streamer Overwatch fuldtid for Atlanta Reign.