En drik til de festlige lejligheder

0
865

Champagne er en eksklusiv og udbredt drik i stort set alle lande. Ofte bliver den brugt ved festlige lejligheder, som eksempelvis nytår, bryllupper eller andre større begivenheder. Den nydes kølig og serveres i et champagneglas – oftest i typen ”flute”, som er designet med lang stilk, så man ikke kommer til at have effekt på temperaturen af den mousserende vin. Den fås i mange forskellige varianter, og dermed også mange forskellige prisklasser. En champagne kan koste alt mellem hundrede kroner og i særtilfælde flere hundrede tusinde kroner. Den ofte høje pris er gør også, at de dyre dråber mange steder er populære i de rigere klasser.

Hvilken champagne skal du vælge?

Det kan være svært at vide, lige præcis hvilken champagne, der passer til netop dig og din smag. Nogle kan lide den sød mens andre kan lide den tør. Det er også forskelligt fra lejlighed til lejlighed, hvilken champagne, der er bedst egnet. Nogle mennesker går meget op i hvilken type af champagne, der skal benyttes, til netop deres festlighed. De er derfor også villige til at betale lidt ekstra for en flaske. Heldigvis er det i dag muligt at få en god kvalitetschampagne, uden det behøver at koste det hvide ud af øjnene.
Du kan finde champagnen til netop dit behov og budget på: https://goldenwine.dk/107-champagne

 

Strenge krav for navngivning

Fælles for de mange champagner er dog, at de stammer fra regionen Champagne i Frankrig. I dag er der meget strenge krag omkring, hvad der skal til for, at du må kalde din mousserende vin for champagne. Der findes mange lignende mousserende vine, som ikke kan tage navnet på sig, grundet de strikse krav. Dette gælder blandt andet cava fra Spanien, crémant fra andre franske regioner og sidst men ikke mindst den italienske spumante.