Flyvetid varierer af mange årsager

0
871

Når vi skal rejse er en af de ting vi kigger meget på flyvetiden. Flyvetiden er et af de parametre vi anvender når vi skal beslutte hvor destinationen skal gå hen af logistiske og logiske årsager. For i takt med at populariteten for weekend ture i Europa er steget er tiden man tilbringer i luften blevet mere væsentlig. For skal du afsted på en mini-ferie til Paris betyder det ikke noget om turen tager 1 time eller 1½ time, men hvad hvis turen tager 3 timer eller 4 timer. For med de korte rejser er det væsentligste parameter hvor meget tid man har til rådighed for at opleve den destination man rejser til. Af samme årsag rejser man ikke til Australien på en weekendtur da man kun ville nå at lande før man skulle rejse igen.

Vi er blevet rigere men tiden er blevet mere kostbar

I takt med at flypriserne er faldet dramatisk igennem de senere år har vi haft muligheden for oftere at tage på ferie og opleve verden. Men desværre er denne øgede tilgængelighed opvejet af et nyt problem som er tiden. Vi har mindre og mindre tid, idet at vores hverdag fylder mere og mere.

I gamle dage var det oftest bedsteforældrene, som eksempelvis passede børnene, når forældrene skulle noget. Disse bedsteforældre har selv øgede muligheder for at rejse og derfor er de ikke så pasningsmulige som de har været. Dette skaber igen et logistisk problem for forældrene og igen så bliver tiden mere knap idet at pasningen bliver mere og mere vanskelig. Derfor skal man tage til takke med den tid man kan få og derfor er det at flyvetiden bliver afgørende for hvor man tager hen.

Kortere flyvetid = mere oplevelsestid

En af de ting man skal være opmærksom på er at flyvetiden generelt er steget de senere år på trods af udviklingen hos flyene. Årsagen er at der bliver mindre og mindre plads i luften og derfor er det ikke altid den korteste rute man flyver for at komme fra punkt a til punkt b. Derudover spekulerer mange, primært lavprisselskaber, i at flyve langsommere for at spare brændstof. Det gør at billetten kan blive billigere, men omvendt at flyvetiden bliver tilsvarende længere. Så næste gang du skal rejse så prøv at besøge flyvetiden.dk, hvor du så kan se vejledende rejsetider og herefter kan du vurdere om den billet du har kig på har en tilfredsstillende flyvetid.