Guide: alt du skal vide om pulverlakering

0
515

Måske har du hørt ordet pulverlakering er, og er usikker på, hvad det egentligt er. Hvis dette er tilfældet, så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en komplet guide, med alt du skal vide om pulverlakering. Læs med og bliv meget klogere på pulverlakering!

Hvad er pulverlakering?

Pulverlakering er ligesom navnet antyder. Det er nemlig lakering, hvor der bruges pulver. Denne lakeringsmåde er en fordel at bruge, når det kommer til overfladebehandling af både indendørs og udendørs elementer. Grunden til dette er, at pulverlakering er slidstærk, og giver desuden en flot højglans. Hvis du ønsker et smukt og ensartet resultat, kan du altså med fordel gøre brug af pulverlakering! Du kan vælge at ordne arbejdet selv, men du kan også vælge at bruge en professionel. Hvad dette koster, kan du læse meget mere om længere nede.

Hvordan foregår det?

Du kan vælge at pulverlakere automatisk eller manuelt. Uanset hvad du vælger, skal du bruge en del udstyr – især hvis du vælger at klare jobbet selv! Du skal blandt andet have en ovn, der ikke længere bruges, en trykluftkompresser samt et åndedrætsværn. Selvom arbejdet med pulverlak kræver en del udstyr, er det faktisk relativt let at udføre. Ligesom med alt andet lakeringsarbejde, gælder det nemlig blot om at sprøjte det lige og flot på den valgte overflade. Du kan finde pulverlakering i flere forskellige former og farver, alt efter hvad formålet med lakering er. 

Hvad koster pulverlakering?

Du tror det måske ikke, men pulverlakering kan gøres ganske billigt. Prisen på pulverlakering afhænger af, hvad du skal have lakeret. Skal du eksempelvis have pulverlakeret bilfælge, skal du regne med en pris på mellem femhundrede og ottehundrede kroner pr. bildæk. Ønsker du som tidligere nævnt at klare arbejdet selv, kan du vælge at investere i en startpakke, der indeholder alt det udstyr, du skal bruge. I startpakken får du blandt andet selve pulveret til lakeringen. Hvis du er i tvivl om, hvad din pulverlakering vil koste, kan du kontakte din lokale forhandler og få en pris. Måske er det billigere, end du lige går og tror!