Hvilket hundefoder bør man vælge?

0
997

Rigtig mange danskere er store dyreelskere, og derfor er der mange der vælger at anskaffe sig et eller flere kæledyr. Der findes mange forskellige typer af kæledyr, men en af de mest udbredte typer blandt danskerne er hunden. Hunden er et af de mest populære kæledyr i Danmark, muligvis fordi den tjener så mange forskellige formål. I mange danske hjem betragtes hunden som en naturlig del af familien på lige fod med et hvilket som helst andet familiemedlem. Derfor er det ikke svært at forstå at de danske hundeejere går meget op i at deres hund lever et godt, trygt og sundt liv.

Hvis man vil have at ens hund får det meste ud af livet og tilværelsen, er det vigtigt at den får det rigtige foder. Hundefoder kommer i mange forskellige varianter, og det kan derfor nogle gange være svært at gennemskue hvilken type foder man skal købe. Det hundefoder man vælger skal helst både passe til hundens alder, størrelse og aktivitetsniveau. Mængden af fedt, proteiner og andre næringsstoffer varierer meget i forhold til hvilken slags foder man køber, og det er derfor vigtigt at danne sig et indtryk af hvilken type hundefoder der bedst passer til ens hund.

 

At skifte fra hvalpefoder til hundefoder

Så længe en hund stadig er i hvalpestadiet vokser den betydeligt, og her er det meget vigtigt at hunden får alle de næringsstoffer den skal bruge for at kunne vokse sig stor og sund. Hvalpe vokser ikke kun i størrelsen, men også mentalt. Det meste af hundens indlæring foregår i hvalpestadiet, og det er af den grund vigtigt at hvalpen får det rette hundefoder så den får nok energi til både at vokse fysisk og mentalt.

Når hunden er blevet voksen og skal skifte fra hvalpefoder til almindeligt hundefoder er det ofte en god ide at lave en gradvis overgang fra den ene type foder til den anden. Et pludseligt skift i fodertypen kan ”overraske” hundens fordøjelsessystem, hvilket i nogle tilfælde kan gøre hunden syg. Af den grund er det ofte bedre at begynde at blande hvalpefoderet med det nye hundefoder, så hundens mave gradvist kan vænne sig til det nye foder. Med voksne hunde er det især vigtigt at vælge hundefoder der passer til hundens vægt og aktivitetsniveau, da den ellers kan risikere at blive over- eller undervægtig.

 

Nogle typer hundefoder kan afhjælpe overvægt

Hvis man giver sin hund det forkerte hundefoder, eller hvis man giver den for meget af det korrekte foder, kan man risikere at hunden går hen og bliver overvægtig. Overvægt er ikke noget man skal tage let på, specielt ikke når det kommer til hunde. Hvis ens hund er overvægtig er det vigtigt at den begynder at få hundefoder der er beregnet til at afhjælpe overvægt. Der findes flere forskellige typer hundefoder med mindre fedt og kalorier der fungerer som slankefoder som kan bruges i disse tilfælde. Før man begynder på at fodre med slankefoder bør man dog sikre sig at man har nok viden om emnet. Dette kan man blandt andet få på denne hjemmeside: https://kildyr.dk/produkt-kategori/hundeartikler/hundefoder-og-hundemad/.