Klæd dig selv og din båd ordentligt på

0
4236

Er du en erfaren sejler, ved du også, at det ikke bare lige er sådan, når sejlsæsonen starter. Både din båd og dit udstyr skal tjekkes efter, sådan at det er, som det skal være. Det gælder både i forhold til, at det skal kunne udføre den opgave, det skal, men også af sikkerhedsmæssige årsager. Det kunne for eksempel være at tjekke efter, om der er gået hul på sejlet eller sådan noget.

 

Det kan være en stor opgave og tidskrævende at tjekke alt efter, så sørg for at tage det i etaper, når det nu er. På den måde er det både mere overskueligt, og du er sikker på, at du ikke glemmer noget.

Udstyr til båden

Der er mange ting, der skal sikres på en båd, uanset hvilken type det måtte være. Derfor kan du med fordel tage båden i forskellige zoner og kategorier, når du skal tjekke efter.

 

Du kan starte med at kigge på det elektroniske i båden. Er radio og andet udstyr i styringen, som det skal være? Kan du kontaktes, eller kan du kontakte andre både i omegnen. Er batterierne, som de skal være? Fungerer motoren og så videre?

Dernæst kan du tage alt det andet tilbehør. Er alt reb, som det skal være? Er der noget, der skal skiftes ud? Er noget blevet spist af mus henover vinteren? Og så selvfølgelig sejlet. Det gælder både, hvis du har en sejlbåd, eller det bare er til pynt, eller hvis det går galt med motoren. Især ved det sidste er det vigtigt at sikre sig, at det kan fungere med sejlet bare.

 

Til sidst kan du så tjekke sikkerhedsforanstaltningerne på båden. Er redningsvestene som de skal være. Kan de pustes op? Er der nogle af dem, der skal skiftes ud og så videre. Har du de fornødne redningsredskaber på båden, og ser de ud som de skal? Kan du puste redningsbåden op?

 

Det rigtige fiskegrej til turen

Når du er færdig med at sikre båden, kan du så se til dit eget udstyr, som du skal have med på tur. Eksempelvis kan det være dybt irriterende at komme ud på søen, og du så mangler fiskesnor til din stang. Læs mere om det helt rigtige fiskegrej her.

Selvom det måske ikke lyder af noget, som du gider bruge tid på at tjekke efter, så gør det alligevel. Sørg for, at du har alt med, og at udstyret passer til den båd, du skal med. Uanset om det er fiskegrej eller ikke.

 

Ofte er det også en god idé at gøre det i god tid. På den måde kan du være sikker på at finde det rigtige grej, og at du ikke bare ender med at købe noget dyrt og ubrugeligt på den nærmeste havn. Det skal passe til dig og dit udstyr, så du kan fange store og lækre fisk, når I tager båden ud i vandet.