Lær at navigere mellem de mange forskellige senge og sov bedre end nogensinde før

0
909

Vi bruger rigtigt store mængder af vores liv på at sove, og det undrer vel heller ikke nogen, når vi ofte bruger en tredjedel af én dag på at ligge i sengen. Søvn er biologisk nødvendigt for kroppen, så vi kan lade op, og få energi til den næste dags strabadser. Derfor er der ingen tvivl om, at du ikke må gå på kompromis med den seng, som du vælger at købe og dermed sove i mange nætter fremover. Du skal ikke gå på kompromis med den seng du vælger, da det kan have en lang række konsekvenser.

Det er som sagt et væld af konsekvenser ved at have den forkerte seng, men en af de vigtigste er selvfølgelig, at din søvn kan blive helt afbrudt. Med en dårlig seng eller madras, så kommer du til at ofre kvaliteten af din søvn, og det kan gøre livet surt senere. Det vil betyde, at du ikke får lige så meget søvn, som du har brug for og måske kunne, og derved kan en lang dag på arbejdet blive rigtig svær. Du kan også få en madras eller seng, som ikke passer til din krop, og derved kan give dig ondt i led og ryggen. Dette kan manifestere sig i store lidelser, som derved vil gøre det sværere at komme igennem dagen.

Hvad skal man lede efter i en seng?

Der er mange forskellige ting, som du bør tænker over, når du vælger en seng, og her er bare nogle af dem. Først og fremmest bør du være virkeligt opmærksom på, hvor stor sengen skal være. Dette kan du starte med at undersøge ved at kigge på, hvor meget plads du egentligt har, så du ikke kommer til at købe en seng, som enten er for stor eller for lille. Når du husker på dette, så sørger du også for, at du ikke kommer til at ligge i en seng, hvor du enten er ved at rulle ud over kanten, hvis du vender dig om, eller har for meget plads at være på. Begge dele kan nemlig være ret trælse for dig, og det kan påvirke din søvn drastisk.

Samtidig bør du selvfølgelig også tænke på, hvilken form for sengemodel, du har brug for. Mange vælger den klassiske boxmadras, fordi den ikke kun er billig, men samtidig også er effektiv. Trinnet op fra denne er den velkendte kontinentalseng. Kontinentalsengen er noget højere end den traditionelle boxmadras, fordi den indeholder flere forskellige madrasser ad gangen. Dette gør selvfølgelig, at du sover højere oppe, men samtidig også, at du sover på et meget behageligt underlag. Til sidst bør du også tænker over, om du måske kunne bruge en elevationsseng. Elevationssengen er traditionelt den dyreste af modeller på grund den indeholdte teknologi, men denne kan altså bevæge sig frem og tilbage, så du for eksempel kan læse behageligt. Hvis du vil vide mere, så kan du læse om forskellige modeller hos sengeguro.