Lav snobrød udenfor over bål

0
4256

At lave snobrød er meget ofte noget, som folk forbinder med at være børn. Meget ofte er det nemlig noget man gør som børn og ikke i lige så høj grad som voksne. Der er dog en stor charme ved at lave sit eget snobrød da det kan gøre noget socialt for hele familien, også de voksne. Man kan om sommeren eller vinteren sidde rundt om et bål. Her kan man sidde med hvert sit snobrød. Ofte handler denne sociale interaktion ikke kun om at lave brød. Det handler i lige så høj grad om at komme hinanden ved og sidde og se hinanden i øjnene på en ny måde. Det kan nemlig være meget interessant at se hinanden på denne måde. Man kan ikke gå fra sit snobrød og derfor er man nødt til at hjælpe hinanden med at holde øje. Det kan også gøre, at man generelt bliver bedre til at hjælpe hinanden og kigge efter hinandens ting. Du kan finde en opskrift på dej til snobrød, hvis det er noget du er interesseret i at prøve at lave.

 

En opskrift til snobrød kan være nem og hurtig

Mange tror, at det er et stort projekt at skulle i gang med at lave snobrød. De tror måske, at det vil tage størstedelen af en dag, men det er dog langt fra tilfældet. Meget ofte tager det rigtig kort tid at lave selve dejen. Den behøver man ikke at bruge mere end 15 minutter på. Når man så skal lave snobrødet så behøver det heller ikke at tage så lang tid. Noget af det du skal bruge når du skal lave snobrød er smør. Helt bestemt skal du bruge 25 gram smør, hvilket er forholdsvis meget i forhold til mange andre typer af bagværk du kan lave.

 

Du skal også bruge mælk til at lave din dej. Har du 2,5 dl mælk har du tilstrækkeligt. En anden ting du skal bruge er gær og her er det omkring 25 gram du skal bruge. Det vil sige, at det er cirka halvdelen af en normal pakke. Du skal også bruge sukker, men her skal du kun bruge en smule. Du behøver nemlig ikke at bruge mere end 2 tsk. Også lidt groft salt skal du bruge og her er det omkring ½ tsk du kan bruge. Af mel skal du bruge 400 gram.

Smelt og ælt

 

Det første du skal gøre når du skal lave dit snobrød er selvfølgelig at sørge for, at I har noget brænde eller nogle kviste, som I kan bruge til at lave snobrød med. Dernæst skal du smelte smørret. Det gør du i en helt almindelig gryde. Når du har smeltet smørret så tilsætter du mælken. Du blander således de to ting sammen. Dernæst skal du gøre det, at du hælder den blanding du har lavet op i en skål. I denne skål rører du gæren ud. Når det er gjort skal du tilsætte alle de andre ingredienser. Så skal der æltes og her er det en god ide at bruge lang tid.