Motorolien – få styr på det

0
999

Når du skal have styr på motorolien og hvilken type olie, som du skal bruge og passer til netop din bil. Er det vigtigt, at du får styr på at der er en kæmpemæssig forskel på den motorolie, som du skal bruge til de nyere og gamle biler. Tidligere var der nemlig udelukkende en type af motorolie, men i dag har mange bilproducenter forskellige godkendelsesnormer også af forskellige olietyper. Derfor er det en god ide at have lavet en forberedelse af hvilken motorolietype, som passer til din bil. Hvis du ønsker at blive klogere på, hvilken type olie du skal bruge til henholdsvis gamle og nyere biler, kan du med fordel læse med her.

 

Motorolie til gamle biler

Når du skal have styr på hvilken motorolie, du skal benytte og du har en ældre bil. Så er det oliens viskositet, som er det afgørende element for at du får valgt den rigtige motorolie til din motor. En olies viskositet er udtrykket for oliens tykkelse. Forskellige motorer har behov for forskelligt viskositet i olien, derfor er det utroligt vigtigt at have styr på dette element, når du skal vælge motorolie til bilen.

 

Motorolie til nyere biler

På de nyere biler er der tilhørende meget nye motorer, som er langt mere avancerede end de ældre. Behovet for motorolie til de nyere biler er viskositets ikke længere ligeså vigtigt. Nu findes der mange forskellige specifikke olier, som opfylder de mange forskellige bilproducenters godkendelsesnormer, som de har for deres bilmodeller. Hvis du ønsker, at se hvilken motorolie du skal bruge til netop din bil, kan du med fordel tage et kig i din bils instruktionsbog og følge de instruktioner, så går du aldrig helt galt i byen. Alternativt kan du søge hjælp udefra.