Sådan Effektiviserer du Din Forretning Ved Hjælp af ERP

0
915

Fremskridt indenfor kommunikationsteknologi har hjulpet virksomheder med at oprette flere filialer, og udvide og drive deres operationer over hele verden. I dag er det ikke kun store forretningshuse, men også mellemstore virksomheder, der har personale der arbejder fra forskellige steder i verden. Lagerbeholdninger kan i dag opbevares på fjerntliggende steder, og varer leveres til diverse kunder over hele kloden. Så det er ikke noget under, at virksomheder i dag har brug for et software support system, der integrerer informationen der genereres fra disse processer, så man kan følge med i hvad der sker i enhederne i den geografisk spredte virksomhed. Det hjælper desuden med at strømline den daglige drift. Et ERP system – Enterprise Resource Planning System – er et software system, der hjælper virksomheder med at nå disse mål.

ERP software er kernen i en centraliseret datalagringsenhed, der samler og giver også information fra og til de forskellige segmenterede forretningsenheder i en organisation, der alle opererer på en fælles computerplatform. ERP er blandt andet en arkitektur for hvornår og hvordan data leveres fra de forskellige servere eller softwareapplikationer, der servicerer disse individuelle enheder. Disse data genereres fra en bred vifte af forretningsenheder, både indenfor og udenfor organisationen – fra Customer Relationship Management (CRM) og Human Resources Management til Supply Chain Management, Manufacturing Warehouse Management og Finanser.

ERP systemer består typisk af disse funktioner:

  • Integrerer og fungerer i realtid uden at kræve manuelle opdateringer
  • Tillader alle applikationer at få adgang til en enkelt database, hvilket igen forhindrer forekomster af flere definitioner af datagenerering
  • Tillader, at brugerne når som helst kan få adgang til oplysninger, uden at informationssikkerhedsafdelingen råber vagt i gevær.

Den arkitektur der ligger bag Enterprise Resource Planning – altså ERP-arkitekturen – udgør den største del af IT-investeringer i mange organisationer i dag. Integration af information er kernefunktionen i et sådant system. Denne integration gør det nemt at få adgang til data, hvilket  letter en struktureret arbejdsgang betydeligt. Software til ressourceplanlægning i virksomheden gør det også muligt for de vigtigste beslutningstagere i en virksomhed at få et bredt perspektiv og overblik over, hvordan virksomheden står til i de mange funktionelle enheder. De kan så analysere dataene og derefter komme frem til informerede beslutninger.

ERP-systemer har udviklet sig gennem årene for at imødegå de forskellige forretningsmæssige behov i organisationer. Hvis du styrer en mellemstor virksomhed og ønsker at høste fordelene ved et ERP system, er det bare med at komme i gang. Der udbydes mange systemer på markedet, og hvad der er rigtigt for dig afhænger af dine behov og hvilken type virksomhed du driver. Du bør derfor tage kontakt til den eller de leverandører der virker lovende, og tage dig en uforpligtende snak om hvad de kan gøre for dig.