Skal du ud i det vilde på campingtur? Gør det smarte og medbring en lommelygte

0
1195

Den er ofte overset

En af de helt essentielle dele af hvad det vil sige, at være ægte camper. Alle og enhver har den og den er med tiden blevet så vigtig, at nu har selv alle telefoner. Men der hvor telefoner fejler (hvilket er tit og ofte, på trods af, at de ellers er rigtig gode og højteknologiske), fejler lommelygten dig altså aldrig. Den er lille (eller stor) og lige så brugbar som du har brug for den er. Derudover har de flere formål, men deres lille egenskab gør, at de uden tvivl aldrig vil fejle dig hvorimod en moderne mobiltelefon, med alle sine højteknologiske features og hvad ved jeg tit kommer til at fejle dig. De kan først og fremmest ikke engang tåle at blive tabt fra en lettere distance. Lommelygterne, derimod, kan tåle lidt af hvert og er perfekt til dig, der leder efter nyt outdoor udstyr.

Lommelygten er et helt basalt instrument, så meget at de ofte bliver overset. Men på trods af at den er basal, så er den også helt essentiel. På mange måder er lommelygten en evolution af det, vores forfædre brugte som naturligvis var flammerne. Førhen var den eneste måde vi kunne se lys i mørket gennem flammerne. Så når lommelygten kom på banen var det som at have ild i sin hånd. Det er vel også derfor ”rigtig” hårde lommelygter i USA kaldes ”torches”, netop fordi de som fakler lyser alt op, som man gerne vil se. Disse lommelygter er uundværlige til en campingtur, deres funktioner er næsten endeløse. Hvis du farer vild kan du bruge en lommelygte som signal til hjælp, du kan bruge den til at se dig for når du går rundt, når du skal gøre et eller andet i din camp (som f.eks. at binde ting eller lignende), eller hvis du bare gerne vil sidde om bålet med vennerne og fortælle uhyggelige historier. Så er der simpelthen intet, der slår lommelygten.

21987936764_bc6334b3c8_bHvor anskaffer jeg mig sådan en og hvilke kvaliteter skal den have?

Man kan blive tilgivet for at tro, at en lommelygte kun skal have en egenskab, at kunne lyse. Det er klart, at det uden tvivl er den vigtigste egenskab den kan have (for uden den, er det så virkelig en lommelygte?), men udover dette er der mange andre faktorer der spiller ind, som er næsten lige så vigtige. Først og fremmest skal du vide, hvad du skal bruge den til. Nogle lommelygter lyser så skarpt og intenst, at man næsten kan blive blind af at stirre ind i dem for længe. Disse er til gengæld også rigtig tunge, og egner sig derfor ikke til let brug. Andre er derimod rigtig lette og små, perfekt som en lille kombination med lommekniven, men de er ikke særlig gode til signalering eller til eventuelt at finde vej.

Det gælder om at holde øje med disse ting. Og den sidste er naturligvis hårdhedsfaktoren. Hvor mange slag kan din lommelygte tage. For det er også en relativ vigtig ting som tit bliver undermineret fordi der er så mange andre ting folk vælger, at holde øje med. Der er intet værre end at være på outdoor tur og finde ud af, at ens lommelygte er gået i stykker netop fordi, at man måske tabte sin taske eller bevægede sig lidt for hårdt. Det er simpelthen meget, meget bedre at investere i en god lygte frem for, at finde ud af at den billige lygte man købte er gået i gang inden turen overhovedet er startet. I de værste tilfælde kan det næsten aflyse turen.