Vandautomat på arbejdspladsen

0
1023

I de fleste virksomheder ser man en vandautomat placeret et sted i lokalerne. Selvom nogen måske synes at det er en ligegyldig investering, så er der mange medarbejdere, som sætter pris på at den er der. Hvis du drikker rigeligt med vand, så kan det være med til, at du ikke får hovedpine. I dag er der dagligt nogen som melder sig syge, fordi de har hovedpine. Mangel på væske er med til, at man har en dårligere blodtilførsel til bl.a. hjernen, da blodmængden bliver reduceret.

Typer af vandautomater:

Der findes forskellige typer af vandautomater, som man kan købe til arbejdspladsen. Det anbefales at vandautomaten bliver tilsluttet virksomhedens vandforsyning. På denne måde kan man fylde vand i kopper og drikkedukke lige så tosset man vil, da der ikke er nogen begrænsning på, hvor meget vand der er i vandatomaten. Det er en god ide at have en vandautomat, der ikke indeholder drikkevandet. På denne måde undgår man at vandet bliver dårligt og man kan sikre sig, altid at få friskt og rent drikkevand. Dette er en langt bedre løsning i forhold til at købe vandautomater med vand på flaske. Der findes forskellige typer af vandautomater. Virksomheden kan f.eks. vælge imellem vandautomater der giver koldt vand, vand med brus eller varmt vand. Samtidig kan man selv vælge hvordan vandautomaten skal se ud. F.eks. kan vandautomaten placeres på køkkenbordet eller stå frit i rummet. Derudover kan man selv bestemme om man vil købe eller eje en vandautomat. Hvis man har planer om at lade vandautomaten være en fast inventar på arbejdspladsen, så kan det bedst svare sig at købe den.

 

Det anbefales enten at købe en vandafkøler, vandhane eller vanddispenser. Vandkøleren skal blot kobles til vandhanen og er derefter klar til brug. Vandkøleren har en høj kapacitet og kan levere varmt vand, koldt vand eller vand med brus. Hvis man ikke har meget plads, så er vandhanen den perfekte løsning. Vandhanen fungerer ligesom en vanddispenser og kan levere koldt vand, varmt vand og vand med brus. Vanddispenseren er god til store virksomheder, hvor mange dagligt bruger vandautomaten. Vanddispenseren kan levere den mængde vand som man ønsker og er god at have stående i mødelokaler, kontorer samt i kantiner, du kan læse mere om det her: https://maas.dk/shop/vandautomat-126c1.html.

Derfor bør du have en vandautomat på arbejdet:

Det er vigtigt, at vi dagligt drikker vand derhjemme og på arbejdspladsen. Vores kroppe består af en stor procentdel vand, hvilket betyder, at vi skal drikke vand for at kunne fungere optimalt. ifølge eksperter skal man drikke omkring 3 liter vand om dagen. Hvis man ikke drikker nok vand, så kan man risikere at blive dehydreret. Dehydrering kan bl.a. medføre hukommelsestab, ringere mentalitet samt dårligere tankegang. Derudover skal man arbejde hårdere for at kunne opnå det samme resultat, som man kunne før dehydreringen indtraf. Hvis man ikke drikker nok vand kan det resultere i, at man hurtigere bliver træt og ukoncentreret. Dette kan være med til at påvirke arbejdsindsatsen på arbejdet. En dehydreret medarbejder kan have humørsvingninger, der er med til at ødelægge den gode stemning på kontoret. På baggrund af alt dette er det vigtigt, at man husker at passe på sig selv, ved at drikke rigeligt med vand.