4 hurtige råd til at vælge en god italiensk rødvin til dit middagsselskab

0
955

Når man skal afholde et middagsselskab, og man gerne vil traktere sine gæster til det allerbedste, vil valget af drikkevarer for mange mennesker falde på en god, fyldig og smagfuld italiensk rødvin. Men hvilken slags skal man i grunden vælge? Italiensk rødvin varierer jo utrolig meget i smag, alt efter hvor i landet den har set dagens lys, og derfor kan det også være en smule svært at gennemskue, hvilken italiensk rødvin man selv er ude efter. Her får du fire hurtige punkter, der kan hjælpe med et overblik:

  • Først og fremmest skal man overveje, hvilken italiensk rødvin der vil passe sammen med den mad, man påtænker at servere. Vinen kan som hovedregel være tør eller sød, og alt afhængigt af retterne på menuen, kan det være med til at fremhæve smagene og skabe en helhed i smagsoplevelserne.
  • Overvej, hvor stærk vinen skal være. Alt afhængigt af hvilken type selskab man kommer, kan man være en god vært eller værtinde og tage hensyn til, om gæsterne skal være mærket af selskabet dagen derpå. En stærk og fyldig vin kan nemlig nemmere sætte sine spor i systemet, hvis man ikke holder igen, og hvis selskabet for eksempel ikke ligger i weekenden, kan det være, at man skal gå med en mildere variant af italiensk rødvin til maden.
  • Hvilken årstid holder du selskabet på? Det kan gøre en stor forskel, om man holder et middagsselskab om sommeren, hvor man typisk vil servere nogle lette, friske og enklere retter, end om vinteren hvor vejret meget nemt kan indbyde til tungere og varmere menuer. Derfor bør man også afstemme valget af italiensk rødvin efter, hvilken årstid man befinder sig på, således at valget af vin passer til sæsonens friske råvarer og til selve helheden af den mad, man serverer.
  • Der findes utrolig mange varianter af italiensk rødvin, og hvis man er ny på området, skal man ikke være bange for at kaste sig ud i udvælgelsen. Det er nemmest simpelthen at smage og forsøge sig frem for at vælge den vin, der passer bedst.