Vinglas og andre skønhedsgenstande har været med til at skabe den perfekte æstetik i mange år

0
932

Det senmoderne samfund har et enormt fokus på udseende og det ydre udtryk. Det kommer særligt til udtryk på socialemedier, der udelukkende bygger på, udseende, udtryk og selviscenesættelse. Der er særligt meget snak om æstetik, og mange forsøger at ramme en særlig æstetik på de sociale medier. Dette smitter dog lynhurtigt af på disse menneskers virkelighed, da man i forsøgene på at opstille de perfekte billede eller det perfekte liv på de sociale medier, vil det også have indflydelse på ens eget liv. Der er da også noget særligt tilfredsstillende ved at have et socialt medie, der passer ind i et helt perfekt æstetisk udtryk. Man ser også, hvordan dette begynder at have større og større indflydelse på ting såsom musikvideoer, hvor man i højere grad forsøger at skabe et særligt image omkring en særlig æstetisk, som man forsøger at overholde. Æstetikken som ses i musikvideoen kommer ofte også til udtryk på kunstnerens sociale medier, og giver dermed et helheds udtryk.

 

Dog er det med æstetik intet nyt. For selviscenesættelse og det at vægte det smukke har altid eksisteret. Det kunne ses, når fine familier dækkede middagsbordet med de fine vinglas, hvis man fik specielle gæster på besøg eller skulle have malet et maleri. Derudover er et andet utroligt tydeligt billede på, hvordan man før i siden har forsøgt at opretholde et særligt udtryk eller en særlig æstetik, når kvinder og mænd klædte sig fuldstændig ubehageligt på. At kvinder valgte at bruge så stramme korsetter var et forsøg på at opretholde en æstetik og en selviscenesættelse, der lød, at man var tynd og dermed også smuk. Der har altså altid være et særligt ønske om at passe i denne forestilling om smuk, der har ændret sig ualmindeligt meget.

 

Man kan udtrykke sin personlige æstetik gennem anderledes vinglas

Der er fortsat en større og større forventning til individet. Man skal i højere og højere grad have en personlig stil eller en personlig æstetik om du vil. Man vil selvfølgelig altid falde under en særlig kategori, men da de fleste folk er en del af middelklasse, og folks personlige stil dermed ikke kommer til udtryk gennem deres plads i samfundet, er man nødt til at udtrykke sig på andre måder for at være skille sig ud. Dermed har man også flere muligheder for på forskellige måder at falde inden under kategorien smuk. Der er også langt større forståelse for, hvordan ting og andres æstetik kan være smuk, selvom den ikke passer akkurat ind i ens egen stil. Man udtrykker sin æstetik på alle parametre, og hvor, man får sin inspiration fra, varierer ligeså meget som folks personligheder.

 

Hvis man skal have denne særlige æstetik, som på den måde bliver karakteristisk for personen, der udtrykker dette, er det nødvendigt, at alle ens sider og materialistiske ting passer ind i denne æstetik. Det er selvfølgelig ikke dødsens vigtigt, ar man har denne personlige æstetik, men hvis man skal gøre sig bemærket, skal det helst gøres helt ud i ekstremer. Dette gælder også simple ting såsom vinglas. Disse behøver egentlig ikke udtrykke noget særligt, og der findes mange simple modeller. Dog skal selv disse også passe ind i æstetikken, hvis det skal gøres ordentligt. Heldigvis er der mange muligheder for at finde både flotte og atypiske vinglas hos for eksempel WineandBarrels.

 

At drikke vin af et særligt smukt vinglas gør også oplevelsen bedre

Når man drikker vin handler det selvfølgelig først og fremmest om, at selve vinen er god. Sådan er det med alting, det er selvfølgelig indholdet, der er det vigtigste. Alligevel kan måden man drikker det på også være med til at definere oplevelsen som en helhed. Her kan man igen tage brug af sin æstetik, da denne ofte er valgt efter, hvad man finder sig selv mest komfortabel i. På den måde kan man finde den perfekte location at nyde sin vin for at gøre oplevelsen bedre. Samtidig kan det også have stor indflydelse på den vin man drikker, om det er fra et plastikkrus eller et pænt vinglas. Derfor kan det altså forbedre oplevelsen en hel del, hvis vinen bliver omkranset af skønhed i forskellige variationer.