Din guide til de forskellige slags kursuslokaler og hvad man skal holde øje med

0
855

Kurser. Jeg tror vi alle sammen før eller senere har været på et, og jeg vil være helt ærlig og sige at det for det meste ikke er en glæde for mig. Jeg skal ud et eller andet sted, sidde i et kedeligt rum og høre på en kedelig person snakke om nogle kedelige ting, som jeg egentlig ikke synes vedrører mig. Det er måske at sige det lidt hårdt, men det er sandheden for rigtig mange mennesker som bliver tvunget til at tage til disse kurser, det er simpelthen ikke særligt sjovt at være med til. Og om det er fordi emnet er kedeligt eller foredragsholderen er dårlig er en ting, men en faktor som tit bliver overset i hvordan man holder et godt kursus er hvor man gør det henne. For du kan fremlægge de mest interessante ting i verden, men hvis folk ikke sidder godt og har det godt, vil du opleve at de egentlig er lidt ligeglade. Så i denne artikel vil vi fokusere på hvordan du finder de rette kursuslokaler og optimerer dem for dine gæsters glæde. Inspireret af dette link: http://www.kysthotellet.dk/moeder-og-konferencer/kurser-seminarer/

 

De rette kursuslokaler

Der er nogle ting du skal sørge for at have styr på når du kigger efter et lokale til dit kursus, det er disse:

  1. Lokalet skal passe til kursets emne. Det passer ikke rigtig at holde et teambuilding kursus inde i et kedeligt kontor-lignende miljø, for det vil ikke fange de besøgende. På samme tid nytter det ikke noget at have et kursus om organisering og excel-dokumenter i et lokale som er rodet.
  2. Gæsternes komfort er kongen i disse anliggender, og det er vigtigt at de har nogle gode og komfortable siddepladser, hele tiden har mulighed for at drikke vand og altid kan gå hvis nødvendigt. Hvis folk begynder at kede sig, blive tørstige og sultne vil deres interesse meget hurtigt falde, og ingen vil lytte til kurset.
  3. Sørg for at holde selve kurset spændende. Inkorporer dele af sceneriet til, at bevise en pointe eller illustrere noget. Det vil vække interesse frem for en person, som bare snakker og snakker.
  4. Find de rette kursuslokaler. Der er rigtig mange gode lokaler i og omkring Århus.
  5. Overvej om kurset overhovedet skal være indendørs. Der er flere og flere kurser i Århus som bliver holdt udendørs nu om dage, og de kan være rimelig interessante at være med til.