Få børnene ud i varmen

0
541

Sommerferien er ved at være forbi; institutionerne åbner op og tiden er nu atter til at sidde og boble bag de fire vægge, mens solen opheder det hele. De korte ture på legepladser er ganske fine i skolens pauser, men når det kommer til stykket, så har de brug for mere frisk luft i denne lumre hede end det de kan få i skoletiden, og derfor kan det være en god idé at begynde allerede nu at kigge på potentielle aktiviteter for børn såvel som steder der kan fungerer godt til hele familieudflugter.

Hvor skal man så tage hen?

I en tid hvor Danmark er mere eller mindre lukket for større forsamlinger, så har det aldrig været sværere at finde familie- og børneaktiviteter. Normalt kan man tage i de nærliggende haver, parker og badesteder, gøre brug af forlystelsesparker og meget andet, men med forbeholdet for afstand og et max-antal besøgende for områder, så er det pludselig blevet sværere; men naturligvis ikke umuligt. Læs mere om mulighederne her.

Er man blandt de heldige som kender nogle, der har et sommerhus, en kolonihave eller blot bor stort og med en god have, så kan man håbe og spørge efter en mulig komsammen ting, hvor man også vil kunne lave lidt børnelege, måske en vandkamp, samtidig med at der er god mad på grillen og frisk salat som tilbehør.

Kender man til gengæld ikke nogle som er indehaver af en have, så kan man sagtens komme ud og nyde luften med lidt børneaktiviteter. Skove er vidunderligt fredelige, træerne tvinger også større grupper til at holde den anviste afstand, og man kan både lave sjove lege i skoven, bygge små huler af nedfaldne grene, lave rollespil og mange andre gode ting, der holder det barnlige sind aktivt, mens man får en god, behagelig og forfriskende luft indenbords.

Hjemlige aktiviteter

Er man i stedet en af de danskere der forudså sommervarmen forud for ferien, og investeret i en god aircon der gør at det er til at overleve, at være indendøre, så kan man sagtens finde på ting at lave indenfor, som også fjerner de små fra for meget tid ved diverse skærme. Her kan man lave nogle familieweekender, hvor man sidder ved det åbne vindue og spiller de klassiske spil som Ludo, Yatzy og Quizspil, lige så vel som man kan prøve de lidt sjovere og fysiske spil hvor man skal gætte forskellige ting.

Især de aktiviteter hvor man ikke blot sidder ved spisebordet og flytter en brik, men hvor et barn får brugt både hjerne og krop, vil gøre underværker på de varme dage; og giver derudover også en vidunderlig hyggestemning, som smitter af på hele husstanden.

Om man vælger aktiviteter indenfor dørene eller ude i det fri, så kommer det til at have en effekt på en og særligt ens børn. Børneaktiviteter både fra offentlige instanser, legepladser osv. såvel som skovtur og udflugt med familien kan både få brændt lidt energi af samtidig med at der kommer latter og godt humør til.