Som chef er der mange ting, du skal tage hensyn til. Du skal selvfølgelig altid sørger for, at tingene glider, som de skal, og samtidig er det også vigtigt, at dine medarbejdere har det godt. Hertil kommer det, at de naturligvis helst skal yde deres bedste, så resultatet af arbejdet viser sig fra sin bedste side. Men hvordan får du lige det til at ske?
Det kan der være mange forskellige bud på, men først og fremmest handler det om, at du som chef tager ansvar for den indsats, dine medarbejdere yder. Læs mere her.
Foretag små ændringer i hverdagen, som gør store forskelle
Ofte skal der faktisk ikke så meget til for at øge produktiviteten og kvaliteten. Det er dog vigtigt, at det bliver gjort på den rigtige måde. Det betyder, at der skal foretages nogle permanente ændringer, som gør det mere naturligt for dine medarbejdere at yde deres bedste.
Det hele handler om at skabe rammer, som lægger op til, at man som medarbejder yder en ekstra indsats. Det kan være helt forskelligt, hvad I står og mangler, men ofte er det bedste, du kan gøre at tænke dig om. Hvad er det, som gør, at tingene nogle gange går i stå? Er det noget, som skaber forvirring? Mangler I måske nogle basale retningslinjer, som giver fred til fordybelse?
Det kan for eksempel være, at der er noget ved pausekulturen, der ikke fungerer. Måske er alle lidt i tvivl om, hvornår og hvor mange pauser, der skal holdes. Det kan faktisk resultere i, at der bruges mere spildtid på pauserne, uden at dine medarbejder får noget ud af dem. Derfor kan det gøre en stor forskel at indføre muligheder for at registrere pauserne mere struktureret. En god og struktureret automatisk pause er ofte meget bedre end en masse småpauser i løbet af dagen, som alligevel ikke rigtig fungerer. Frihed på arbejdspladsen er ofte bedst, når den ledsages af trygge rammer.
Fokuser på trivslen
Trivsel er et nøgleord, hvis du gerne vil have mere effektive og dygtige medarbejdere. Vi yder nemlig alle sammen langt bedre, når vi har det godt, og når vi føler, at vi har styr på vores arbejde. Derfor er det meget vigtigt, at du skaber et arbejdsmiljø, hvor dine medarbejdere føler sig sete og anerkendte. Ligeledes er det vigtigt, at der er et godt sammenhold på arbejdspladsen, og at folk føler, at I har et fælles mål. Generelt fungerer arbejdspladser langt bedre, når alle er enige om, hvorfor I udfører netop de opgaver, I gør.
Brug derfor noget tid på at tænke over, hvordan du vil sørge for, at dine medarbejdere finder mening i deres arbejdsliv. Herefter er det også centralt, at du husker at fortælle, hvornår de har gjort det godt. Det lyder helt åbenlyst, men ros er virkelig noget, du som chef skal huske. I en travl hverdagen kan man hurtigt glemme at anerkende en veludført opgave, men hvis du gerne vil have resultater på længere sigt, skal du netop huske at dele din begejstring.