Gode råd til den nybagte mor

0
501

Det kan være rigtig svært at være nybagt mor i en tid, hvor sociale medier og andres holdninger kan påvirke dig fra øst og vest. Læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du kan komme helskindet igennem junglen som nybagt mor.

Stol på din mavefornemmelse eller bed om hjælp

Det er vigtigt at bede om hjælpe og huske at stole på sin mavefornemmelse, når du lige er blevet forælder. Nogle gange kan venner og familie være lidt for kloge, og tro at de ved alt om dig og din baby. Selvfølgelig kan det være dejligt med hjælp fra nogle, som allerede har fået børn, men der er ingen som kender din baby ligeså godt som dig. Husk derfor at sige fra, hvis du ikke føler dig klar til alle dine medmenneskers gode råd og tanker. Det er ikke altid lige nemt at få det hele til at hænge sammen, når man lige har fået et barn, og derfor er det bedste, du kan gøre at lytte til din mavefornemmelse. Hvis du ikke har nogle omkring dig, du føler dig tryg ved at bede om hjælp fra, er der utallige hjemmesider på nettet, du også kan blive guidet på. Du kan for eksempel gå ind på Barnetsunivers, som er en blog, hvor du kan få hjælp til blandt andet gåvogne, babysenge og babyalarmer på et personligt og helt nede på jorden plan.

Hav noget godt underholdning klar

De første par måneder med din nye baby, bliver helt sikkert brugt på sofaen, hvor baby sover ovenpå dig. Derfor kan det være en god ide at have noget let underholdning klar, som kan holde dig beskæftiget, mens din baby sover. Det kan for eksempel være en god bogserie, en god film eller serie, et spil på telefonen (prøv dog at undgå de sociale medier, så du ikke kommer til at sammenligne dig med andre mødre) eller at surfe på nettet efter nye spændende ting og tips til dig og din baby. Her kan du igen finde massere af information på Barnetsunivers, som kan hjælpe dig i din første tid som nybagt mor.

Involver far så meget som muligt

Selvom det kan være svært at give slip på din nye baby, når far kommer hjem fra arbejde, kan det være en rigtig god ide for din egen mentale sundhed, farens bånd til barnet og barnets bånd til faren. Samtidig lærer din baby også, at far er god nok. På den måde kan din nye baby senere hen nemmere være alene med far, når du for eksempel skal ud med dine veninder. Så kan du få lov til at holde fri til at gøre lige, hvad du har brug for eller lyst til. Vasketøjet virker helt sikkert mere fristende, når du ikke har lavet andet end kigget efter din søde nye baby hele dagen. Så nyd friheden, indtil far tager på arbejde igen. Husk samtidig også at ingen gør tingene ens, og at det er helt okay, hvis far gør tingene lidt anderledes, end du ville gøre dem. Det kommer helt sikkert til at gå fint alligevel – og ellers kan du jo sende far ind på Barnetsunivers, så han kan lære alle trickene derfra.