Sådan får du bedre internet

0
828

Som internettet bliver en stadig større og vigtigere del af vores liv, bliver det også stadig mere frustrerende, når vi ikke kan få forbindelse. Desværre er teknologien endnu ikke et sted, hvor den slags bare kan affejes som en enkeltafvigelse frareglen. Tværtimod må mange, specielt hvis de bor langt væk fra de større byer, nøjes medet betragteligt ringere signal, når det kommer til bredbånd såvel som 4G. Særligt sidstnævnte kan du dog heldigvis gøre noget ved. Der findes nemlig såkaldte 4G forstærkere, der gør præcis hvad det lyder som om de gør.

Køb en 4G forstærker

En 4G forstærker sidder altså bare centralt placeret et sted i dit hjem, og så kan forstærkeren på den måde sørge for betragteligt bedre mobildækning og en højhastigheds internetforbindelse i selvnogle af de mest afsidesliggende hjem. En sådan 4G forstærker har nemlig en rækkevidde på op mod 250 kvadratmeter. Tager man det i betragtning, er de få tusinde kroner, som en 4G forstærker koster, det rene ingenting. Har du bare en gang prøvet ikke at have forbindelse, særligt i en presserende situation, hvor det for eksempel handlede om betalingen af forsikringer, afleveringen af en skoleopgave eller færdiggørelsen af et arbejdsprojekt, ved du, at bedre forbindelse er alle pengene værd.

Find en ekspert på området

Selv om det lyder nemt bare at erhverve sig en 4G forstærker og trykke på startknappen, er det dog desværre ikke nødvendigvis tilfældet. I langt de fleste har du behov for at kontakte en ekspert på området, hvilket de fleste, der sælger 4G forstærkere, dog allerede anbefaler og udbyder. En sådan ekspert kan nemlig evaluere den allerede eksisterende dækning i dit hjem og derved finde den helt rigtige 4G forstærker og placering, så du kan for stabilt 4G over hele huset. En sådan ekspert kan dog være særligt relevant, hvis du ønsker dig en 4G forstærker et mindre konventionelt sted. Det kunne for eksempel være på kontoret eller i bilen, hvor overraskende mange faktisk har en. Særligt hvis du bruger mange arbejdstimer i bilen og kører til afsidesliggende destinationer, kan en 4G forstærker være enormt behjælpelig.

Andre tips og tricks

Hvis din største bekymring nu stadig handler om forbindelsen i hjemmet, hvilket den gør for langt de fleste, er der dog også en række ting, udover en 4G forstærker, du kan prøve kræfter med. Noget så simpelt som at erhverve sig et LAN-kabel eller trække et par i husets vægge kan gøre en enorm forskel i et hjem, hvor internettet ellers er usikkert. På den måde kan internettet nemlig få lov til at rejse gennem et kabel fremfor at skulle suse gennem luften, hvormed det uvægerligt bliver svagere og danner svage punkter. I samme ombæring bør du overveje, om din router skal flyttes til et mere centralt, eller i hvert fald mere hensigtsmæssigt sted. Jo flere vægge, særligt klinker eller andre stråleudsendende objekter, din Wi-Fi skal rejse gennem, desto sværere bliver det at få et stabilt signal. Med bare et par tricks og måske en 4G forstærker, kan du dog lynhurtigt gøre internettet meget bedre.