Senge-test

0
861

I en travl hverdag er det utrolig vigtig med en god nattesøvn. Der kan være mange grunde til at man får en dårlig nattesøvn, men med få forbedringer kan de fleste årsager fjernes. For det første er det vigtigt, hvor man sover. Altså madrassen. Det er vigtigt, at have en madras der passer til ens behov. Nogle har brug for hårde madrasser andre skal have madrasser der tager form efter ryggen. Men oftest anbefaler lægerne en nogenlunde hård madras, altså når du lægger dig ned, skal du ikke synke ind i din madras. Så en god og lækker madras der passer til dit behov er begyndelsen for en god nattesøvn. De fleste der køber madras i dag køber en topmadras med. Det er ikke et must, men det er typisk dem, der gerne vil have det maksimale ud af nattesøvnen og tænker på komfort, der tager topmadrassen med. Med topmadras bliver det lidt blødere at hoppe rundt i – de fleste mener man sover som en baby.

 

De kloge mennesker på området anbefaler også at man sænker temperaturen i soveværelset, det betyder også i sengen. Din kropstemperatur skal ikke være for højt og heller ikke for lavt. Du skal ikke have det for varmt men du skal heller ikke koge og vågne af heden. Kroppen hviler bedre når det er køligt. Det hænger muligvis sammen med at kroppens kernetemperatur falder om natten. Det betyder lavere overfladetemperatur og det skal matche temperaturen i din seng. Din dyne skal hverken få dig til at svede eller fryse. På dyne-markedet kan du finde forskellige dyner produceret af forskellige materialer. Materialet din dyne er lavet af afslører, hvor godt dynen tilpasser din kropstemperatur.

 

Husk din hovedpude – den er vigtig

Din hovedpude er også vigtig. For nogle er hovedpude mere vigtig end madras og dyne. Hoved skal lægge godt og behageligt. Det er også vigtigt. Hvis hovedet lægger dørligt i løbet af natten, kan det være skyld i hovedpine, smerter i nakken og irritation i løbet af natten. Derfor kan du ikke gå på kompromis med din dyne. Hvis du i forvejen har nakkesmerter, så skal du investerer i en god dyne. Det kan være svært at finde rundt i de mange tilbud, der er på markedet, men du kan altid henvende dig til ekspedienten i butikken og få både vejledning og hjælp til at vælge den rigtige.

 

Vidste du at rygproblemer kan skyldes nakke-smerter? Hvis du døjer med ondt i ryggen, kan du forsøge dig frem ved at skifte din hovedpude. Det er helt klart værd at prøve. Det er vigtigt, du har alt det bedste til en god nattesøvn. Du kan ikke blive ved med at undervurdere din krops behov. Det er ligesom mad, de fleste spiser morgenmad, giver deres børn morgenmad selvom de måske ikke selv spiser – fordi man vil give det bedste til sine børn. Dette princip bør også gælde nattesøvnen. En krop uden de rigtige næringer vil ikke fungere og det vil  en krop uden en god nattesøvn heller ikke.

DEL
Tidligere artikelLav quiz om danske ordsprog
Næste artikelForkæl din hund