Bornholmske specialiteter vinder indpas i Danmark

0
1053

I mange årtier har bornholmerne været stolte af deres lokalt producerede varer, og med god grund – bornholmske specialiteter smager bare bedre! Dette er naturligvis ikke kun noget, der skyldes de mange solskinstimer på øen i Østersøen, men også begrundet af hele landets smagsdommere, nemlig forbrugerne af varerne. Det er ikke for sjov, at de bornholmske specialiteter vinder indpas på hylder i supermarkeder og specialbutikker landet over, dette skyldes naturligvis den gamle kending om udbydelse og efterspørgsel. Langt de fleste danskere har været på ferie på solskinsøen, og her smagt de mest kendte produkter, hvilket har efterladt dem med en trang til at opleve mere og naturligvis kunne få disse smage og smagssammensætninger med hjem når ferien slutter. Det er dog ikke kun fødevarer, der kan betegnes som bornholmske specialiteter, dette begreb dækker også over drikkevarer, skærebrætter, indretningselementer, tøj, smykker, effekter til personlig pleje osv.

Kendte mærker på bornholmske specialiteter som de fleste kender til

Når der i det daglige tales og berettes om smagene fra de bornholmske varer og produkter kan mange nikke genkendende til navne som Lehnsgaard, Pastariget, Johannes Dam, Bülow, Bornholms valsemølle og naturligvis Bornholms andelsmejeri. Dette er dog kun en håndfuld af de mange leverandører, der hver eneste dag gør deres for at Bornholm ikke kun kendes som feriested, men også som smagsgiver til middagsbordet. Nogle af de store smage man kender fra solskinsøen er ramsløg og havtorn, der har indtaget en stor plads både i det danske og nordiske køkken.

Mange fraflyttere køber stadig stort ind af bornholmske specialiteter

Det er ikke nogen hemmelighed, at uddannelsesområdet på Bornholm ikke er så stort som på Sjælland, Fyn eller Jylland, derfor vælger mange bornholmske unge at flytte fra øen og slå sig ned andre steder i landet. Disse fraflyttere kan dog ikke glemme deres opvækst, hvorfor udtrykket ’ich bin ein bornholmer’ er blevet så stort, at det næsten er et motto. Dette gør imidlertid, at mange bornholmere vælger at indrette deres hjem med plakater, keramik og andre indretningsnips, der afspejler deres fødested, samtidig vil man altid kunne se bornholmske specialiteter på køkkenhylderne som vist her http://bornholmbornholmbornholm.dk/.

DEL
Tidligere artikelFå fedt tryk på dit tøj
Næste artikelSplitleasing