Brug for opskrifter? Find de bedste på en god madblog!

0
1161

I dagens Danmark kan det være svært, at rent faktisk blive god til, at kokkeree. For mange er det egentlig ved at være lidt af en tabt færdighed, for nu om dage er der jo så mange forskellige måder at få mad på, som ikke indebærer selv at skulle stå og lave maden. Jeg er selv skyldig i, at i ny og næ bruge mine penge på frysemad, som jeg jo så bare smider i ovnen og ikke behøver tænke over. Men det er lidt af en skam, for det bedste mad man kan få – altså det, som smager bedst og det, som er sundest, vil jo altid være den mad, man selv laver. Men jeg som så mange andre har haft svært med, helt at finde hoved og hale i mange af tingene – i hvert fald indtil jeg fandt en fantastisk madblog med de bedste og nemmeste opskrifter: Grovkøkkenet.dk.

Forskellen god mad gør

Det er vigtigt at spise god mad. Det er jeg sikker på lyder lidt indlysende, men det er faktisk noget, som mange ikke helt indser vigtigheden af. Mad er vores brændstof, og hvis vi går rundt hele dagen og kun kører på middelmådig eller dårligt brændstof, så vil det altså også kunne mærkes på hvordan vi er i hverdagen. Med en god kost bestående af sund og lækker mad vil man mærke, at man sover bedre om natten, er i bedre humør generelt og generelt har det bedre. Det er ikke pseudovidenskab, enhver læge vil sige, at kost, vandindtag og søvn er nogle af de vigtigste ting man kan gøre for, at man generelt har det bedre. Og den bedste måde at sørge for, at du får den bedste mad er naturligvis ved, at lave den selv. For når du selv laver maden har du fuld kontrol over hvad der kommer i den.

Men som sagt er det jo ikke lige nemt at finde ud af forskellige retter hele tiden – og igen er der en større del af den danske befolkning som ikke anser dem selv for at være specielt gode til, at lave mad. Men det mener jeg egentlig bare er en form for lavt selvværd, for det er faktisk meget nemmere end de fleste tror, at lave sig selv noget rigtig lækkert mad. Det bedste du kan gøre er nemlig blot, at finde en god madblog og følge den for opskrifter. Der er nemlig mange madblogs i omløb lige nu, som er designet til jer, som gerne vil have gode og sunde opskrifter som man ikke behøver at være trestjernet Michelin chef for at kunne lave. Med disse opskrifter vil du få nogle fremragende måltider, for mindre end det koster at spise ude, og med en god samvittighed fordi, at det jo egentlig er ret sundt.

Find den gode madblog

Udover at have lagt et link til en af de bedre madblogs jeg er kommet forbi i min tid, så er der altså også nogle generelle gode tips til, at finde dig en god madblog. Først og fremmest er det vigtigste, at det er noget mad som du synes er lækkert og som du har overskud til at lave, som bliver vist på bloggen. Det kan ikke nytte noget at følge en madblog, hvis man ikke har tænkt sig at læse den igennem grundigt og eventuelt prøve, at lave maden engang imellem. Ens madblog skal altså være en refleksion af hvem du er som person, og hvad du kan lide at spise. Når det er sagt udelukker det ikke, at du ikke kan være lidt eksperimenterende og se, om ikke der er madblogs med spændende ting, som kunne være noget for dig.