Den årlige sommerfest nærmer sig!

0
797

Alle børn elsker sodavand, og herhjemme er ingen undtagelse. Vi har en fast tradition hver sommer med at invitere børnenes klasser til havefødselsdagsfest, når de fylder år – og vi går aldrig ned på sodavand!

Vores have er stor, og det er en god måde at fejre børnene på, nu hvor de ikke kommer i skole og kan blive fejret af klassen på andre måder. Det er det gode ved at have tvillinger – dobbelt så stor fest. Min kone kom på den fantastiske idé for nogle uger siden, at vi skulle anskaffe os en Co2 patron, så vi kunne lave danskvand herhjemme og lade børnene mixe deres egen sodavand med forskellig saft.

Jeg var vild med idéen! Sodavand hører jo enhver børnefødselsdag til, og at man kan få lov at lave den selv, gør bare hele konceptet endnu mere hyggeligt for børnene.

Hvor kan man så lige finde de bedste Co2 patroner?

Da vi var blevet enige om, at vi skulle have sådan en Co2 patron, så var næste udfordring af finde en billig forhandler, vi kunne få det fra. Vi ville gerne have den hurtigt hjem, så vi kunne blive komfortabel med, hvordan man bruger den, inden børnenes fødselsdag. Så det var også vigtigt, at der var hurtig levering, så vi lige kunne øve os lidt inden festen.

Min kone fik til opgave at lave researchen. Kvinder er bare bedre til sådan noget end os mænd. Efter kort tid fortalte hun at den side, hun havde fået det bedste indtryk af, hed watertrade. Priserne var fair, og de havde dag til dag levering og 14 dages fortrydelsesret, hvis vi skiftede mening. Det synes vi, var en super løsning.

Så skulle vi i gang med at øve os

Allerede den efterfølgende hverdag modtog vi vores Co2 patron på godt og vel et kilo. Jeg fik læst lidt om, hvordan det skulle gøres, og så kastede vi os ellers bare ud i det. Den var super nem at bruge og det danskvand, der kom ud af det, smagte rigtig godt og havde godt med brus.  

Efterfølgende legede vi lidt med forskelligt safte for at lave hjemmelavet sodavand. Vi kunne bedst lide smagen med hyldeblomst og solbær, men det er jo kun fantasien, der sætter grænser, så mon ikke vi skal prøve flere smage af, inden festen.

Hjemmelavet sodavand – et kæmpe hit!

Så kom dagen hvor ungerne fik deres klasse på besøg, og vi havde pyntet hele haven og sat patronen ud, så de kunne se, hvordan det forgik. Da de fik deres danskvand i papkrus, kunne de så selv blande deres egen sodavand, og sjældent har jeg set 8-årige børn være så entusiastiske.

Der var sodavand i alle regnbuens farver, og børnene var ellevilde med det. Både smagen og hele processen med at stå og blande det, smage hinandens og konkurrere om, hvem der havde lavet den bedste sodavand. Det var uden tvivl et hit. Godt vi købte Co2 patronen og ikke lejede den, for noget siger mig, at børnene kommer til at bruge den meget fremover.