Tiltrængt nyt trægulv til hjemmet

0
684

Efter næsten 15 år uden behandling eller nedslibning trængte vores trægulv til en kærlig hånd. Vi havde snakket frem og tilbage om mulighederne og var nået frem til, at vi faktisk gerne vil have et helt nyt trægulv.

Brian fik en ny stilling sidste år, og vi har været rigtig gode til at spare op. Og så er der jo det faktum, at vi stort set intet har lavet på huset af større renovationer, siden vi købte det for 15 år siden.

Så efter at have snakket sammen og plaget ham noget tid, fik jeg grønt lys til at vælge nyt gulv til både vores køkken, stue og kontoret.

Dermed gik vores slidte trægulv i køkkenet fra at være et et-rums projekt til en hel gulvrenovering af vores hjem. Brian var ikke helt glad for det i starten – han synes, det var lige lovligt mange penge at smide efter nyt gulv, og mente at vi godt kunne holde os til nyt gulv i køkkenet.

Han ændrede dog mening, da han så det færdige resultat.

Projekt nyt gulv: sæt i gang

At få lagt nyt gulv viste sig hurtigt at være noget af et projekt. Det er en jungle af muligheder. Når man tror, man har besluttet sig, så dukker der et nyt fantastisk gulv op i kataloget, som kalder på én. Der er efterhånden ingen grænser for, hvor mange smukke gulvdesign, der er derude.

Vi endte med at vælge den virksomhed, som vi synes, havde flest smukke trægulv til m2 prisen: Nemlig trægulvcenteret.dk. Nedenunder har jeg samlet de tre løsninger, vi endte med at vælge, og skrevet lidt om mine tanker bag de forskellige løsninger til de forskellige rum.

Fyr til kontoret

Vi valgte et lækkert trægulv i fyr til kontoret. Fyr er en lys træsort, som er ganske pæn at kigge på. Grunden til at vi valgte fyr som træsort, er fordi det er så behageligt at gå på. Det er altså lækkert, når man slæber sig ind på kontoret på en hjemmearbejdsdag. Et lille minus ved fyr er dog, at det ikke er så slidstærkt som for eksempel bøg, eg og ask.

Det ville derfor ikke egne sig til køkken eller stue, hvor vi alle opholder os meget og går frem og tilbage hver dag. Brian arbejder kun hjemme nogle gange i måneden, så det var den perfekte løsning til dette rum. Og så gør det også bare det lille indelukkede rum så meget lysere og pænere med den flotte lyse træsort.Ønsker I materialet i mørk farve kan man selvfølgelig også få den med mat lakering.

Massivt planke- og parketgulv i køkken og stue

Til stuen og køkkenet valgte vi planke- og parketgulve. Grunden til vi valgte disse massive trægulve, er at de har rigtig lang holdbarhed – hvilket vi fandt vigtigt, når vi skulle investere en masse penge i nye gulve.

En anden grund er, at vi overvejer at få hund en dag. Det kommer til at sætte sine spor på vores trægulv, så det er vigtigt for os, at gulvet er så robust og slidstærkt som muligt. Så hvis I har dyr eller overvejer at få det, er det også vigtigt at have med i overvejelserne, når man skal vælge nyt trægulv til hjemmet.

Et trægulv til ethvert hjem

Jeg håber, du kunne bruge mine erfaringer til forskellige smukke trægulv til hjemmet. Man skal selvfølgelig huske, at alle hjem er forskellige – ligesom et ideelt trægulv også er en smagssag. Men nu fik I nogle af mine erfaringer og præferencer at gå ud fra.

Vi er blevet rigtig glade for vores nye gulve, og vi vil til enhver tid anbefale trægulvcenteret.dk, der har givet os den allerbedste behandling og vejledning. Jeg håber, I får det drømmegulv, I ønsker jer. Held og lykke med gulvprojektet.