Husk at holde bilen ved lige

0
586

Uanset om du kører i en ny eller gammel bil, så er det vigtigt at holde bilen ved lige med løbende tjek. Selvom du synes, at din bil kører godt, er det ikke til at vide, om der er noget underliggende galt, som kan ende med en dyr regning næste gang, du er på værksted.

Sørg derfor for at få passet dine aftaler hos mekanikeren. Så er du og dine medpassagerers sikkerhed sikret, samtidig med at du får det optimale ud af din bil. Samtidig undgår du dyre værkstedsregninger, fordi tekniske fejl og reservedels slitage ikke bliver opdaget i tide. 

Husk at få tjekket olien

Du kan altid selv tjekke, hvor meget olie der er på din bil ved at åbne motorhjelmen og tjekke oliebeholderen. Men sørg stadig for at få tjekket og skiftet olie i ny og næ hos en autoriseret mekaniker. Olieskift er nødvendigt for at sikre at din motor fungerer som smurt, og det kan gøres til fornuftige priser hos de fleste mekanikere.

Service tjek – så er du sikret!

Servicetjek er alfa og omega som bilejer. Særligt gamle biler har brug for at få et årligt tjek up, da de ruster hurtigere og oftere går i stykker. Får du ikke tjekket bilen i ny og næ, kan det i værst tilfælde ende fatalt. Så sørg for at få en mekaniker til at gennemgå din bil engang i mellem.

De fleste mekanikere kan tilbyde både store og små servicetjek, så det ikke behøves at koste en bondegård at sikre, at ens bil er sikker at køre i. Så er der ingen undskyldning for at ikke komme afsted!

Få tjekket dine hjul

Hjulene er det sidste, du må nedprioritere, når det gælder service på din bil. Er der slør på dine hjul, er din bil farlig at køre i. Det samme gælder, hvis dit mønster er nedslidt, eller hvis du ikke skifter dæk mellem årstiderne, og kører i glat føre på sommerdæk – noget af det værste, man kan gøre som bilist!

Sørg derfor altid for at få din mekaniker til at tjekke alle fire hjul for både lufttryk, dæktype, dækmønster og få en sporing af dine dæk i ny og næ. Særligt hvis du er kommet til at påkøre en kantsten er det utroligt vigtigt, da det ofte er slag på fælgen, der er synderen, når det gælder slør på dækkene.

Din bil – dit ansvar!

”Jamen jeg har jo min bil til syn hvert år!”, siger du måske. Det kan godt være – men vejrforhold, lange ture og små uheld sætter sine spor på din bil og dens køreevner løbende. Derfor kan du i princippet have en farlig bil at køre i lige efter et syn, hvis du er kørt på en kantsten, eller helt stopper med at få tjekket bilen efterfølgende.

Det er dit ansvar, at din bil er sikker at køre i. Både overfor dig selv, men også dine medpassagerer og medtrafikanter. Så husk dine mekaniker tider og gør dit for, at trafikken er et sikkert sted at være for os alle.